Desert tort Ferrero Rocher

de Bya Ralu in Torturi, 1 Noi 2020 | 5931 vizualizari

 

Un tort excelent,reteta este luata de la Gabytzu

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

pentru crema de ciocolata:

  • 200-250 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Pentru crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ferrero Rocher:

Pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza impreuna cu sarea si se adauga treptat zaharul. Se adauga treptat galbenusuriile.

Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, se adauga peste albusuri si se omogenizeaza amestecand cu o lingura de jos in sus.

Amestecul se toarna intr-o tava rotunda si inalta. Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de ciocolata:

Se amesteca mascarponele si nutella, se mixeaza usor.

Intr-un castron /vas se pune ciocolata care se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, se amesteca usor ciocolata pana cand se topeste.

Se adauga peste crema de ciocolata, adaugam si alunele si omogenizam.

 

Crema de frisca:

Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita..

Siropul se obtine tot prin amestecarea ingredientelor.

Blatul se taie a doua zi, se insiropeaza o parte cu siropul format.

Se intinde jumatate din crema de ciocolata, se niveleaza, iar deasupra se pune o parte din crema de frisca, restul se pastreaza pentru a imbraca tortul .

Se pune a doua jumatate de blat, se insiropeaza si se intinde restul de crema de ciocolata. Se niveleaza si se da la frigider pentru cateva ore.

Se orneaza de jur imprejur cu alune maruntite cu ferrero rocher si alune maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher